Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Η μάχη της… ασφάλτου!
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Η μάχη της… ασφάλτου!

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Η μάχη της… ασφάλτου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τον «πόνο» που δίνει στους κατοίκους της Χρυσούπολης η κατάσταση των δρόμων της πόλης, τον γνωρίζουν μόνο οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητά τους. Καθημερινά αντιμετωπίζουν ένα οδικό δίκτυο που πραγματικά χρειάζεσαι δραμαμίνες για να το διασχίσεις.

Αλλαγή σχεδίων

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Νέστου κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε κάποιες τροποποιήσεις στο ήδη αποφασισμένο, από την προηγούμενη Διοίκηση, πρόγραμμα «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών». Πιο συγκεκριμένα, η νυν διοίκηση έκρινε προβληματική την προέκταση που προέβλεπε αύξηση του πλάτους στο πεζοδρόμιο κατά τρία μέτρα με αντίστοιχη μείωση του οδοστρώματος στην οδό Τζιβελεκίδη, που θα ξεκινούσε απέναντι από την Τράπεζα Alpha Bank μέχρι το Γυμνάσιο, ενώ ανέβαλε μέχρι την άνοιξη και για το νέο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων τα έργα στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Οι νέες προτεραιότητες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, προτεραιότητα θα δοθεί στην ασφαλτόστρωση της περιμετρικής οδό του Προαστίου, από το ύψος του 2ου Δημοτικού σχολείου μέχρι τη διασταύρωση της με τον κεντρικό δρόμο. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στην προέκταση της υπογειοποίησης του αρδευτικού καναλιού, από εκεί που τελειώνει η λαϊκή μέχρι το 1ο Δημοτικό σχολείο, με φωτισμό, κράσπεδα και άσφαλτο.

Η αντιπαράθεση

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε οι προαναφερόμενες αλλαγές προκάλεσαν ακόμη μία αντιπαράθεση ανάμεσα σε πρώην και νυν Δήμαρχο, αλλά αν ρωτήσετε τους ντόπιους σίγουρα προτιμούν τις ασφαλτοστρώσεις εν μέσω αντιπαραθέσεων από την ανυπαρξία ασφαλτοστρώσεων. Πάντως τα πράγματα μοιάζουν αισιόδοξα, καθώς σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε πως όλη η χρηματοδότηση από τον ΣΑΤΑ για το 2020 (ύψους 475.000€) θα αξιοποιηθεί σε ασφαλτοστρώσεις.