Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Νηστίσιμοι Αγιορείτικοι Χταποδοκεφτέδες! (ΣΥΝΤΑΓΗ)
Νηστίσιμοι Αγιορείτικοι Χταποδοκεφτέδες! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Νηστίσιμοι Αγιορείτικοι Χταποδοκεφτέδες! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Του Φώτη Μπάρμπα,

CHEF «Η γάστρα στο ξυλόφουρνο»

 

Υλικά:

• 1 ½ κιλό Χταπόδι (βρασμένο και πολύ ψιλοκομμένο)

• 2 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

• 2 κουταλιές Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

• 2 κουταλιές Άνηθο (ψιλοκομμένο)

• 1 μπουκάλι Σόδα ή Μπύρα

• Αλεύρι

• Λάδι για τηγάνισμα

• Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη τοποθετούμε τα υλικά και τόσο αλεύρι, ώστε ανακατεύοντας να πάρουμε ένα συμπαγές μείγμα. Κατόπιν, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι. Παίρνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα και αφού το ρίξουμε στο τηγάνι, το πατάμε ελαφρώς να απλώσει, ώστε να ψηθεί και από μέσα. Τηγανίζονται σε σιγανή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστοί.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 19 πατώντας εδώ