Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ: Συμβουλές για σωστή επιλογή!
ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ: Συμβουλές για σωστή επιλογή!

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ: Συμβουλές για σωστή επιλογή!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Έφτασε η ώρα να επιλέξουμε γυαλιά ηλίου για εμάς ή τα παιδιά μας. Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή και γιατί…

Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε κατά τη διαδικασία επιλογής είναι να έχουμε σαν αρχικό κριτήριο τη μόδα. Φυσικά θα τη λάβουμε υπ΄ όψιν μας αλλά βασικό κριτήριο είναι να μας προστατεύουν αποτελεσματικά.

Ένα καλό ζευγάρι δε θα πρέπει να μας ενοχλεί ή να μας τυφλώνει, ούτε όμως και να σκοτεινιάζει τα πάντα γύρω μας.

Οι φακοί (οργανικοί ή από κρύσταλλο) θα πρέπει να είναι απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία (UVA και UVB), το υλικό κατασκευής να είναι οπτικώς κατεργασμένο, ομοιογενές και αναλλοίωτο και να έχει συγκεκριμένο πάχος και αντοχή. Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους σκελετούς θα πρέπει να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ή αλλεργίες.

Εξίσου ικανοποιητική είναι η κάλυψη με φωτοχρωμικούς φακούς, όπως επίσης και των πολωτικών που είναι ιδανικοί για χρήση στην οδήγηση, για τη θάλασσα και τα χειμερινά σπορ στο χιόνι. Για μεγαλύτερη προστασία το μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει ολόκληρο το μάτι και την γύρω από αυτό κοιλότητα.

Η σκουρότητα των φακών θα πρέπει να είναι κατάλληλη για την κάθε χρήση όμως και ανάλογη με την προτίμηση του καθενός ώστε να μην τον στενοχωρούν αλλά και να μην υπάρχει πιθανότητα φωτοφοβίας στον μέλλον. Τα συνήθη χρώματα των φακών είναι το πράσινο, το γκρι και το καφέ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Να μην αγοράζετε γυαλιά από πλανώδιους πωλητές!

Προτιμάτε πάντα τα καλά ποιοτικά γυαλιά που κατασκευάζονται με επιστημονικές προδιαγραφές από αναγνωρισμένες εταιρείες (όχι απαραίτητα φίρμες) και διατίθενται στο εμπόριο από νόμιμα και υπεύθυνα καταστήματα οπτικών. Τέλος μην ξεχνάτε πως τα γυαλιά ηλίου είναι εξίσου απαραίτητα και με συννεφιά!

*Πηγή: Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ