Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Υγιεινή Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα!
Υγιεινή Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα!

Υγιεινή Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)

  • 125 γρ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 100 ml χυμός πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη)
  • 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. σταφύλι σουλτανίνα
  • 75 γρ. ψίχα μαύρου ψωμιού (3 κανονικές φέτες χωρίς την κόρα)
  • 75 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 7 ml ανάμικτα μπαχαρικά
  • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο και λεπτοτριμμένο
  • 1 μέτριο μήλο, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο ελαφρά
  • 50-100 ml άπαχο γάλα ή γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • κρέμα χωρίς ζάχαρη, ανάλογα με την προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τους χουρμάδες και τον χυμό πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα των χουρμάδων και του χυμού και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή για όλο το βράδυ ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  3. Λαδώστε ελαφρά 10 μικρές φόρμες για πουτίγκα και μοιράστε το μείγμα σε αυτές. Σκεπάστε με λαδόχαρτο κάθε φόρμα και δέστε το με ένα κορδόνι για να μη φύγει.
  4. Τοποθετήστε τις πουτίγκες σε κατσαρόλες με βραστό νερό – το νερό πρέπει να φτάνει μέχρι το μέσον κάθε φόρμας. Σκεπάστε κάθε κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε να μαγειρευτούν στον ατμό για 2 με 2,5 ώρες ή έως ότου το εσωτερικό της κάθε πουτίγκας να μοιάζει σφιχτό. Ελέγχετε τακτικά ότι υπάρχει αρκετό νερό στις κατσαρόλες.
  5. Μόλις οι πουτίγκες μαγειρευτούν μέχρι μέσα, βγάλτε τις από τις κατσαρόλες και αφαιρέστε το λαδόχαρτο. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις αφαιρέσετε από τις φόρμες. Διατηρήστε τις πουτίγκες στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος έως τρεις εβδομάδες. Σερβίρετέ τις ζεστές με κρέμα χωρίς ζάχαρη.

     

     

    Πηγή: epithimies.gr