Αρχική Σελίδα / Υγεία / ZANTAC: Επίσημη ανακοίνωση μετά τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων!
ZANTAC: Επίσημη ανακοίνωση μετά τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων!

ZANTAC: Επίσημη ανακοίνωση μετά τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποίησε για να προσομοιώσει τι συμβαίνει στο στομάχι των ασθενών που χρησιμοποιούν το γνωστό φάρμακο για τις καούρες Zantac διαπίστωσε ότι δεν προκαλεί τον σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ουσιών.

Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι παραμένει στα σχέδιά της να δοκιμάσει τα φάρμακα αυτά σε ανθρώπους ώστε να κατανοήσει πλήρως αν προκαλούν τον σχηματισμό της πιθανά καρκινογόνου ουσίας Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA).

Το Zantac, της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi SA, καθώς και ορισμένα γενόσημά του, έχουν ανακληθεί λόγω της πιθανής μόλυνσής χαπιών που δεν είχαν καταναλωθεί με Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη. Στις αρχές Οκτωβρίου η FDA ανέφερε ότι είχε διαπιστώσει πολύ υψηλά επίπεδα NDMA σε φάρμακα που περιέχουν την ουσία ρανιτιδίνη.

Στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις και από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, αλλά και τον ΕΟΦ ο οποίος το Σεπτέμβριο ανακάλεσε από την αγορά το Zantac και τα γενόσημά του.

FDA

@US_FDA

FDA has been investigating the detection of a contaminant in ranitidine medications. The agency found levels of contaminant are similar to the levels one would expect to be exposed to if they ate common foods like grilled or smoked meats on a regular basis https://go.usa.gov/xp4jD 

Πηγή: eradio